Persbericht

Persbericht 23 januari 2013

Sprookjesnacht!

Het fantasierijke initiatief Sprookjesnacht, meer magie voor u en uw kinderen!

Sprookjesnacht is een initiatief dat sprookjes weer in tastbare vorm aan kinderen terug wil geven. Zodat kinderen de magie niet alleen in boeken of themaparken ervaren, maar ook in de wereld om hen heen. Daarnaast wil het de creativiteit van alle ouders, broers, zussen, ooms, tantes, buren, kennissen en desnoods wildvreemden stimuleren.

Het idee

Het idee is dat iedereen die zich hiervoor in wil zetten sporen van magische sprookjeswezens in elkaar knutselt, zoals huisjes, deurtjes, voetsporen, kampvuurtjes of wat dan ook. Deze worden achtergelaten in de omgeving, liefst waar ook kinderen langs komen. De verbazing en verwondering van de kinderen laat zich raden.

Communicatie

Voor dit doel is er een website ingericht, www.sprookjesnacht.nl. Hierop worden foto’s en verslagen van alle creatieve prestaties verzameld en verspreid. Daarnaast kan iedereen die goede ideeën, tips of bouwbeschrijvingen heeft deze ook op de site delen, zodat anderen er weer mee verder kunnen. Alles is mogelijk, niets is te gek. Ook is er een Kinderhoek op de site, waar kleurplaten en geïllustreerde voorleesverhaaltjes kunnen worden gedownload. Sprookjesnacht heeft ook een Facebookpagina en een Twitterkanaal.

De middelen

Om het aantrekkelijk en charmant te houden, is het vooral leuk als er gebruik gemaakt wordt van materialen die (gratis) in de natuur gevonden worden of restmateriaal thuis, zoals kleine plankjes, plaatmateriaal of andere natuurlijke (afval)materialen. Sprookjesnacht stelt zich wel tot doel dat alles in harmonie met de natuur gebeurt, precies zoals sprookjeswezens dat ook zouden doen, en dat er bijvoorbeeld niets aan bomen vastgespijkerd wordt.

Uw hulp

Sprookjesnacht is een pril initiatief dat zich tot dusverre op een kleine, bescheiden hoeveelheid enthousiaste reacties mag verheugen. Maar het succes valt of staat met de bekendheid van het initiatief en de bereidheid van Nederlanders om eraan mee te doen en zelf ook iets te maken. Alle hulp is hierbij welkom.

Noot voor redactie

Contactgegevens:
Grim Bouwmeester (Grimago Creatieve Werken)
info@sprookjesnacht.nl
023-5763966

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *