Wat is Sprookjesnacht?

Wat is Sprookjesnacht?

In de wereld om ons heen is tegenwoordig geen ruimte meer voor magie en sprookjes. Vooruitgang heeft onze omgeving praktischer gemaakt en de wetenschap heeft bijna alles verklaard. Sprookjesnacht wil in deze wereld weer wat magie terugbrengen, voor onze kinderen. Laat ze de sporen vinden van kabouters, elfjes, draken en al die andere prachtige, kleurrijke en tot de verbeelding sprekende wezens. Sprookjes, mythen, sagen, magie en al die andere wonderen; waarom zouden we die alleen in boeken moeten vinden?

Wees creatief!

Iedereen wordt uitgedaagd om een bijdrage aan Sprookjesnacht te leveren. Zonder jouw hulp kan Sprookjesnacht niet bestaan! Knutsel deuren, huisjes, sporen, vervoersmiddelen, slaapplaatsen en al wat je kunt bedenken en plaats dat in de omgeving van je kind. Werk zo goedkoop mogelijk, met wat je toevallig nog hebt liggen of met wat de natuur aan materiaal biedt. En deel je creatie met ons, zodat wij aan iedereen kunnen laten zien wat voor moois er kan bestaan.

Je staat er niet alleen voor

Op deze site verzamelen wij niet alleen de creaties van enthousiaste mensen, maar bieden wij ook meer praktische handvatten. Het is de bedoeling dat er een breed aanbod komt van bouwtekeningen, tips en instructies. Niet dat je dit allemaal letterlijk over hoeft te nemen, maar het kan helpen om te laten zien welke mogelijkheden er zijn. En als jij tips of trucs kent; deel ze vooral met ons!

Voor kinderen is er ook genoeg te doen.

In de speciale kinderhoek op deze site gaan we verhalen publiceren, voorzien van leuke illustraties. Deze kun je gratis en voor niets downloaden en gebruiken als voorleesmateriaal. Daarnaast zullen er kleurplaten worden gemaakt, die je eenvoudig kunt downloaden en uitprinten.

Heb je vragen of wil je op de hoogte worden gehouden?

Voor al je vragen en opmerkingen kun je altijd mailen naar info@sprookjesnacht.nl. Maar daarnaast nodigen wij je ook uit om onze Facebook-pagina te “Liken”, zodat we je daar ook op de hoogte kunnen houden. En voor wie Twitter heeft; ook via dit kanaal kunnen wij je op de hoogte houden.

Zonder jou geen succes

Zonder jou kunnen wij van Sprookjesnacht geen succes maken. Jij kunt ons helpen door ons bekend te maken. Vertel iedereen over ons, deel onze berichten op Facebook en Twitter en help ons om zoveel mogelijk enthousiaste mensen te bereiken. Maar als je tot nog meer bereid bent, zitten wij te springen om je knutselinspanningen, je foto’s, verhalen, tekeningen, ideeën… alles is welkom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *